Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Cheesecake με φράουλες (κρύο)





Ξέρω ότι όλοι την ημέρα του Πάσχα είστε τόσο σκασμένοι από το κατσίκι ή τα πολλά φαγητά που πολλοί από εσάς δεν φτάνετε ούτε στην ιδέα του γλυκού !!!
Από την άλλη όμως δεν ξέρω και κανένα τραπέζι που να μην έχει έστω και ένα γλυκό για εκείνη την ημέρα. Έτσι σκέφτηκα να κάνουμε ένα γλυκό πολύ ελαφρύ, πολύ δροσερό  αλλά και με το φρούτο που έχει την τιμητική του αυτήν την εποχή.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πασχαλινά μπισκότα







Το ξέρω ότι έχετε συνηθίσει τα κλασικά πασχαλινά κουλουράκια και εγώ, αλλά προχθές αναζητώντας κάτι στο internet έπεσα πάνω σε μια τρελή συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά. Βέβαια το μπισκότο που είχε η συγκεκριμένη κυρία ήταν αδύνατον να βρω τα υλικά για να το κάνω! 
Έκανα λοιπόν ένα δικό μου μπισκότο αλλά έκανα ίδιο το γλάσο, πρέπει να ομολογήσω ότι είχε πολύ πλάκα. Είχα καιρό να ζωγραφίσω και το τελευταίο που περίμενα ήταν να ζωγραφίζω πασχαλινά μπισκότα!!!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αυγά πασχαλινά βαμμένα με μεταξωτό ύφασμα




Πριν από μερικές ημέρες στην συνηθισμένη μου περιήγηση στο internet είδα κάποια κυρία που έβαφε τα αυγά της με υφάσματα από μετάξι. Μου φάνηκε πολύ εύκολο και μια και είχα μερικά υφάσματα που ήταν μεταξωτά αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ψωμί με κολοκύθα



Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, όταν λέμε ψωμί, εννοούμε ψωμί με μαγιά (νωπή μαγιά). Δεν εννοούμε ψωμί τύπου κέικ όπως κάνουμε την πρωτοχρονιά βασιλόπιτα κέικ.
Ίσως τώρα κάποιοι από εσάς να έχετε πρόβλημα με την νωπή μαγιά, σε άλλους δεν φουσκώνει άλλοι δεν μπορούν την μυρωδιά της. Η αλήθεια με την μαγιά είναι ότι θέλει την προσοχή της, θέλει χλιαρό νεράκι ή γάλα για να αρχίσει να δουλεύει και λίγο ζάχαρη. Θέλει λίγη προσοχή και πολύ θάρρος. Γιαυτό να μην φοβάστε τα ζυμάρια και την μαγιά γιατί είναι τόσο χαλαρωτική και ηρεμιστική η όλη διαδικασία που σίγουρα θα κλέψει ορισμένες ώρες από τον ψυχαναλυτή σας.
Το μότο μας πρέπει να είναι όχι φόβος, στο κάτω κάτω αν χαλάσει, ένα ψωμάκι είναι (θα ήταν δηλαδή) δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κριτσίνια με θυμάρι & σκόρδο





Ήρθε και η Σαρακοστή και αρχίζει η ΝΗΣΤΕΙΑ ή και δίαιτα το λες ή και στέρηση του ταιριάζει, όποια και να είναι η λέξη για μένα το αποτοξίνωση ταιριάζει περισσότερο.
Δεν είναι κακό να περάσουμε και 40 ημέρες τον χρόνο χωρίς κρέας, γάλα, βούτυρο και όλα τα θανατηφόρα σε θερμίδες και λίπη που τρώμε στο όνομα της μόδας και της σύγχρονης εποχής.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες έχουν οι πρωινές τυρόπιτες που παίρνουμε ; πόσο κακό κάνουν στην υγεία μας αλλά και στην τσέπη μας , που με αυτά τα λεφτά κάνεις ένα ωραιότατο ψωμάκι με ελιές και τρως για 3 μέρες τουλάχιστον;

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ψωμί γεμιστό με ελιές και πάστα λιαστής ντομάτας




Και εκεί που λες ότι θέλεις να κάνεις δίαιτα πριν το Πάσχα, εκεί σου σκάει μια τρελή ιδέα να κάνεις ένα ψωμάκι με γέμιση. Ε ναι λοιπόν, σηκώθηκα το πρωί και είχα τρελή όρεξη να ζυμώσω, να μυρίσω μαγιά και να μυρίσει το σπίτι ζεστό ψωμί.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Cinnamon roll cake (κέικ)





Λατρεύω την κανέλα και πρέπει να ομολογήσω ότι όπου μπορώ και δεν μπορώ την χρησιμοποιώ. Ειδικά βέβαια στα γλυκά που τα απογειώνει με την θεσπέσια μυρωδιά της. 
Το σημερινό γλυκό πραγματικά απογειώνει τη μυρωδιά και την γεύση της κανέλας μιας και γίνεται ένα μείγμα με βούτυρο και καστανή ζάχαρη.