Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Καλοκαιρινή Τούρτα




Αφιερωμένη σε όλους εσάς που κάνετε τα μπάνια σας σε κάποια εξωτική παραλία και εμείς ζηλεύουμε, και ζεσταινόμαστε πολύ ... καλά να περνάτε λοιπόν!
Για να ζηλέψετε όμως και εσείς λιγάκι που δεν έχετε ούτε ένα μικρό μαρεγκάκι από αυτή τη φανταστική τούρτα γενεθλίων! Θα μείνετε απλώς στο φάτε μάτια ψάρια ...





Χρόνια Πολλά λοιπόν στον άντρα μου, να είναι γερός, ευτυχισμένος και πάντα δημιουργικός, να είμαστε όλοι γεροί να τον χαρούμε για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια ακόμα!
Να είστε όλοι καλά, όπου και να είστε τελικά, να χαίρεστε την κάθε στιγμή στις διακοπές σας ή όχι , ο χρόνος είναι πολύτιμος, φεύγει τόσο γρήγορα και δεν αξίζει τον κόπο να είμαστε μίζεροι !




Υλικά:


Για την τούρτα:

2 δίσκους παντεσπάνι (εδώ)

Υλικά για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

150 γρ. χτυπημένη σαντιγί  (κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και παγωμένη από το ψυγείο)


Για τα μακαρόν:
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
120 γρ. άχνη ζάχαρη

90 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 3 αυγά)
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κουτ. γλυκού κρεμόριο
"Τeal Verde Azulado" πάστα της Wilton


Μαρέγκες:
90 γρ. ασπράδι αυγού
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
1/4 κουτ. γλυκού κρεμόριο
χρώμα ζαχαροπλαστικής  "teal Verde Azulado" πάστα της Wilton
3 σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης
3 μύτες ζαχαροπλαστικής, μία στρόγγυλη (μεσαία), μια οδοντωτή (μεσαία) και μια #1Μ open star


Εκτέλεση:


Για τα μακαρόν
Μπορείτε να δείτε την διαδικασία από κάποια ανάρτηση για μακαρόν (εδώ). Απλώς θα κάνετε την βασική διαδικασία, θα χτυπήσετε την μαρέγκα, θα συμπληρώσετε το χρώμα που έχουμε  "teal Verde Azulado" πάστα της Wilton , θα κοσκινίσετε την πούδρα αμυγδάλου με την άχνη και θα την συμπληρώσετε στην μαρέγκα, θα ανακατέψετε όπως περιγράφω και θα σχηματίσετε τα μακαρόν.
Καλά είναι τα μακαρόν και τις μαρέγκες να τις κάνετε από την προηγούμενη ημέρα όπως και το παντεσπάνι.





Για τις μαρέγκες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς σε μεσαία ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα το κρεμόριο και σιγά σιγά την ζάχαρη (σε 3-4 δόσεις). Μόλις τελειώσει η ζάχαρη συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα μας να γίνει λεία και σφιχτή.  Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 15 λεπτά (υπομονή θέλει).



Παίρνουμε την κάθε μύτη και την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με το πινελάκι βουτάμε λίγο στο χρώμα μας και τραβάμε γραμμές στην μέσα μεριά της σακούλας (το αφήνω σε εσάς το πόσες). Τώρα ή θα ρίξετε και λίγο χρώμα στην μαρέγκα να έχει ένα τυπικό απαλό τουρκουάζ ή αφήστε την άσπρη και θα γίνουν απλά οι ρίγες από την σακούλα. Εγώ πάντως έδωσα χρώμα στην μαρέγκα μου. 




Μοιράστε λοιπόν την μαρέγκα στα τρία σακουλάκια και κάντε τα σχεδιάκια σας. 





Χαμηλώστε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και ψήστε για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ξεκολλάνε τελείως από την λαδόκολλα. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα τα μαρεγκάκια για 5 λεπτά, μετά μισό ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε μέσα τα μαρεγκάκια μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Συναρμολόγηση:


Χτυπήστε πρώτα τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τοποθετήστε στο ψυγείο. Για όσους δεν έχουν ξαναχτυπήσει κρέμα γάλακτος σε σαντιγί καλά θα είναι η κρέμα γάλακτος να είναι κατευθείαν από το ψυγείο (όσο πιο κρύα γίνετε) και με 35% λιπαρά για να μπορέσει να γίνει μια παχιά και ωραία σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή τον κάδο του μίξερ (αν δεν το έχουμε λερώσει με την σαντιγί) χτυπάμε την κρέμα τυρί για λίγο μέχρι να μαλακώσει, συμπληρώνουμε τα 100 γρ. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, χαμηλώνουμε  λίγο το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε με υπομονή μια μια κουταλιά την άχνη ζάχαρη. Σταματάμε τακτικά και παίρνουμε με μια σπάτουλα την άχνη που μένει στα τοιχώματα του κάδου. Μόλις τελειώσει η άχνη η κρέμα μας πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή. 


Συμπληρώνουμε 2-3 κουταλιές σούπας σαντιγί μέσα στο μείγμα μας  και με την σπάτουλα απαλά αρχίζουμε να ενσωματώνουμε. 
Τώρα θα ήθελα την προσοχή σας. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τα 2/3 της σαντιγί δοκιμάστε την κρέμα η οποία πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να μπορεί και να δουλευτεί. Εάν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε άλλη σαντιγί μην το κάνετε, αφήστε και 30-40 γρ. σαντιγί (βάλτε την σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο και φυλάξτε την στο ψυγείο) όλο και σε κάποιο καφεδάκι θα την χρησιμοποιήσετε. 
Ο λόγος που κάνω αυτή την διευκρίνηση είναι γιατί όλες οι κρέμες τυριού που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι ίδιες, κάποιες έχουν μεγαλύτερη υγρασία από κάποιες άλλες και υπάρχει περίπτωση εάν βάλετε όλη την σαντιγί να αραιώσει το μείγμα σας και να μην είναι τόσο σταθερό. Γιαυτό σας παρακαλώ πάρτε μια καλή κρέμα τυρί, δεν θα κάνω διαφήμιση αλλά ξέρετε ποια εννοώ.


Αφού έχουμε τελειώσει με την κρέμα την βάζουμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο και μαζεύουμε γύρω μας τα υλικά της διακόσμησης. 

Αρχίζουμε λοιπόν ... βάζουμε ένα παντεσπάνι στην βάση και το σιροπιάζουμε ελαφρώς (100 γρ. νερό- 100 γρ. ζάχαρη, βράζουμε για 1 λεπτό, αφήνουμε να κρυώσει), τοποθετούμε από πάνω μια καλή ποσότητα κρέμας και την στρώνουμε καλά. 


Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και σιροπιάζουμε ελαφρώς. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και την τοποθετούμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο. 
Διακοσμούμε με τα μακαρόν και τις μαρέγκες! Τρίβουμε και λίγο μπισκότο για να φανεί σαν άμμος.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΣΟ!





2 σχόλια: